ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
טעויות קנאביס

הטעויות הכי נפוצות שאתם עושים עם קנאביס והורסות לכם את החוויה

שתפו את החברים

עישון קנאביס, למרבה הצער, הוא לא דבר שלומדים עליו בבית הספר – ואף אחד לא מסביר לנו מה נכון או לא נכון לעשות איתו. אז אנחנו מתבססים על שמועות ואגדות אורבניות שגם מובילות ללא מעט טעויות קנאביס שהגיע הזמן להעמיד…

עישון קנאביס, למרבה הצער, הוא לא דבר שלומדים עליו בבית הספר – ואף אחד לא מסביר לנו מה נכון או לא נכון לעשות איתו. אז אנחנו מתבססים על שמועות ואגדות אורבניות שגם מובילות ללא מעט טעויות קנאביס שהגיע הזמן להעמיד על דיוקן

כשקונים תרופות בבית מרקחת, הן מגיעות עם הוראות שימוש מדויקות – מינונים, דברים שמותר ואסור לערבב איתן, תופעות לוואי ואזהרות. בניגוד אליהן, קנאביס מרגיש לפעמים כמו “חתול בשק” – הוא משפיע על כל אחד בצורה שונה ואי אפשר באמת לדעת אם אנחנו צורכים אותו בצורה שתעצים את ההיבטים החיוביים שלו ותפחית את הסכנות ותופעות הלוואי.

אז כדי לעשות קצת סדר בחרושת השמועות שמקיפה את הצמח הזה מכל כיוון ולעזור לכם להבין איך באמת ליהנות ממנו כמו שצריך – ריכזנו את הטעויות הכי נפוצות שאנחנו עושים איתו ואת הדרכים להתגבר עליהן:

  1. אתם עדיין מאמינים שצריך “להחזיק את זה בפנים”

אחד הדברים הכי נפוצים שמייעצים לנו כשאנחנו מתחילים לעשן, זה לקחת שאיפות ארוכות, להשאיר אותן בפנים כמה שאפשר ורק אז לשחרר. אז מתברר שהנושא הזה נבדק גם במחקרים מדעיים שמצאו שאנחנו סופגים את ה-THC די מהר. כמה מהר? אחרי כמה אלפיות שנייה. כשאתם משאירים את העשן בריאות לזמן ארוך יותר זה לא רק מיותר, אלא עלול להזיק לריאות ולמערכות נוספות בגוף.

מנגד, גם כשאתם לוקחים שאיפות שטחיות אתם מוותרים על ריכוזים גבוהים של THC שלא באמת מגיעים למחזור הדם שלכם. הסוד הוא לקחת שאיפות עמוקות, אבל לא להחזיק אותן יותר מדי זמן בפנים.

 טעויות קנאביס

  1. אתם חוסכים על המצית

המצית הוא אחד מהאביזרים הזולים ביותר שקשורים לעישון קנאביס ורובנו נעדיף לקנות את הזול והפשוט ביותר ש”יעשה את העבודה”. זה מובן לגמרי, בהתחשב בעובדה שכל היבט אחר בתהליך הזה נחשב יקר מאוד – אבל חשוב להבין שהמציתים הפשוטים, אלו שפועלים על גז, גורמים לנו לשאוף חלקיקים מהגז הרעיל הזה – בעיקר כשאנחנו מדליקים את הג’וינט שוב ושוב בכל פעם.

ואם אתם חושבים שגפרורים הם בחירה בריאה יותר – כדאי שתדעו שגם הם גורמים לכם לשאוף חלקיקי גופרית שלא בדיוק תורמים לבריאות. הפיתרון היעיל הוא להשקיע עוד כמה שקלים ולרכוש מצית פלזמה – שעובדת בלי גז ולא מצריכה מילוי – מה שבטווח הארוך אפילו יכול לחסוך לכם כסף על מציתים או בקבוקי גז.

  1. אתם לא מכירים את השדים שלכם

אתם נוטים לסבול מחרדה או מפרנויה? אתם בדרך כלל אנשים ישנוניים ודיכאוניים וצריכים משהו ש”ירים” אתכם? או שאולי אתם בכלל רוצים לתת קצת שקט למחשבות שלכם, להירגע ולישון בלילה כמו שצריך אחרי המון לילות בלי שינה? את כל השאלות האלו חשוב שתשאלו את עצמכם לפני שאתם בוחרים בסוג הקנאביס שלכם. זאת מכיוון שכל זן יכול להשפיע עליכם בצורה אחרת לגמרי ובחירה לא נכונה גם יכולה לפגוע בכם.

חלק מהאנשים פשוט בוחרים “להתארגן” על מה שבא ליד, ואז מרגישים שהקנאביס לא משפיע עליהם כמו שציפו במקרה הטוב – ובמקרה הרע סובלים מ”סטלה” רעה במיוחד. אז לפני שאתם מחליטים להתארגן, פשוט תעשו תחקיר קצרצר ונסו להבין מהו הזן שטוב בשבילכם.

לדוגמה, זני סאטיבה בדרך כלל יתרמו להעלאת האנרגיות ולתחושת אופוריה חזקה יותר, אבל גם עלולים להעצים פרנויה וחרדה. מנגד, זני אינדיקה יכולים להרגיע את המחשבות, לשפר את השינה, להתגבר על כאבים ולהילחם בדיכאון וחרדה.

  1. אתם לא יודעים לזהות וויד איכותי

נניח שאתם בחופשה בחו”ל ופונים לבחור מפוקפק בפארק כדי לקנות קנאביס – איך תדעו שהוא לא עובד עליכם ושמה שהוא מוכר לכם זה באמת ירוק משובח כמו שהוא מבטיח? רובנו חושבים שאנחנו יודעים להבדיל בין וויד טוב לרע – אבל האמת היא שאנחנו יותר טובים בלזייף הבנה בתחום.

אז איך באמת עושים את זה? מומחים ממליצים לחפש על הצמח מעין “קריסטלים” קטנטנים. אלו הטריכומות, שמכילות רכיבים בשם טרפנים שבהם מצוי החומר הפעיל (THC). מספר גדול של טריכומות בדרך כלל יעיד על איכות גבוהה. בנוסף, קנאביס איכותי בדרך כלל יהיה בעל מרקם ספוגי, אבל לא רטוב מדי. עדיף לא לרכוש קנאביס במצב יבש מאוד וכמובן להימנע מרכישת צמח שמלא בזרעים וענפים. גם עוצמת הריח בהחלט יכולה להעיד על עוצמת ההשפעה של הצמח.

  1. אתם מבזבזים הכול על הג’וינט

ג’וינט הוא אולי האמצעי הפופולרי בישראל לעישון קנאביס – אך הוא גם כנראה הבזבזני ביותר. כשאתם מעשנים קנאביס בג’וינט, הוא ממשיך להישרף כל הזמן – כשאתם מחזיקים אותו ביד וחופרים לחבר על סיפור שהוא חייב לשמוע, כשאתם מעבירים אותו מאחד לשני וכמובן כשאתם מחוץ לבית וגם הרוח “לוקחת כמה שכטות”

אז לא, אנחנו לא ממליצים שתוותרו לגמרי על הג’וינט האהוב, אבל כן מציעים שמדי פעם תנסו שיטות קצת יותר חסכוניות לעישון הקנאביס – כמו עישון בפייפ (מקטרת בעברית), או בבאנג.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 0

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות