ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
ארה"ב - מחקר קנאביס לגליזציה פדרלית

ארה”ב: חוק חדש יחייב את הממשלה להכיר ביתרונות הלגליזציה

שתפו את החברים

הצעת חוק חדשה תחייב את הממשל האמריקאי לבחון לעומק את ההשפעות החיוביות של הלגליזציה במדינות כמו וושינגטון, קולורדו ואורגון, ולהכיר ביתרונות השונים של המהלך כחלק משינוי המדיניות הפדרלית. “נתונים לא אמינים ומקורות מידע מוטעים היו דלק עוצמתי עבור המלחמה בסמים, ששרפה…

הצעת חוק חדשה תחייב את הממשל האמריקאי לבחון לעומק את ההשפעות החיוביות של הלגליזציה במדינות כמו וושינגטון, קולורדו ואורגון, ולהכיר ביתרונות השונים של המהלך כחלק משינוי המדיניות הפדרלית. “נתונים לא אמינים ומקורות מידע מוטעים היו דלק עוצמתי עבור המלחמה בסמים, ששרפה עד כה מיליארדי דולרים מכספי משלם המיסים וגרמה למאסרם של אמריקאים חפים מפשע”, מסרה חברת הקונגרס שניסחה את ההצעה.

שנת 2012 הייתה תחילתה של מהפכת הקנאביס המודרנית, בה אורוגוואי חוקקה לראשונה בעולם לגליזציה מלאה, מה שהוביל לאחר מכן לתחילת תנועתם של מהלי חקיקה לטובת שחרור הצמח גם בארה”ב, ובהמשך להתרחבות הלגליזציה ל-8 מדינות נוספות.

במהלך השנים שחלפו מאז, הצטברה כמות נכבדת של ראיות המצביעות על היתרונות שהביאה איתה הלגליזציה בתחומי הכלכלה, החברה והרגלי הצריכה של חומרים רבים בקרב כלל האוכלוסייה, אך השלטון האמריקאי עדיין מתייחס לקנאביס בתור סם מסוכן וככל הנראה לא מתכנן לקדם חקיקה חיובית לגביו בזמן הקרוב.

במטרה לשנות את הגישה כלפי קנאביס בכלל ולגליזציה בפרט, הצעת חוק חדשה שניסחה חברת הקונגרס טולסי גאבארד (Tulsi Gabbard) עומדת לחייב את השלטון הפדרלי לחקור לעומק את יתרונותיה של הלגליזציה ולהכיר בהם במסמך רשמי.

מה עדיף, לגליזציה או מלחמה?

הצעת החוק החדשה זכתה לשם “חוק איסוף המידע בנוגע לקנאביס”, והיא כוללת הוראות להקמתו של מחקר נרחב בראשות המחלקה הפדרלית לשירותי בריאות (HDDS), שייערך בשיתוף פעולה עם סוכנויות בתחום הבריאות מכל מדינות ארה”ב.

מטרת המחקר, כך לפי הצהרה שפרסמה חברת הקונגרס במסיבת עיתונאים, היא “לבחון ולאמת את ההשפעות שנצפו עד כה במדינות שחוקקו לגליזציה של קנאביס, בתחומי הכלכלה, בריאות ורווחת הציבור, יעילות מערכת המשפט והאכיפה, ורמת האבטלה, ולהציג את השפעותיה לעומת אלו של המצב הקיים היום”.

חברת הקונגרס טולסי גאבארד במסיבת העיתונאים | צילום: Leafly
חברת הקונגרס טולסי גאבארד במסיבת העיתונאים | צילום: Leafly

לפי הדברים שהוצגו במסיבת העיתונאים, הבעיה העיקרית שקיימת במדיניות הקנאביס הנוכחית היא העובדה שהיא אינה מבוססת על שום מחקר אמין או ניסיון השוואתי לתוצאות תחת חוקים אחרים, כלומר שמעולם לא ניסו לבדוק אפשרות אחרת ופשוט המשיכו בקו המיושן מבלי לבדוק את הצלחותיו בשטח.

לעומת השיטה הישנה והלא מבוססת, המחקר הפדרלי המקיף שייערך כעת יאפשר למחוקקים לראות את התמונה המלאה שמגיעה בעקבות הלגליזציה, על צדדיה החיוביים והשליליים, ולהבין איזה מודל הוא עדיף.

הנתונים העיקריים שיבחנו החוקרים הם: היקפי המכירות ורווחי המיסים שגרפה המדינה, הערך הרפואי הישיר והעקיף שיש לצמח בשוק החופשי, השפעות לגליזציה על בריאות הציבור בהקשר של הקטנת שימוש בתרופות לשיכוך כאב, השפעה על שוק התעסוקה המקומי, ובעיקר השפעה על מערכת המשפט בהיבטים של צמצום פעילות ועלויות ושמירה על זכויות אדם.

חברי הקונגרס שתמכו בהצעת החוק מסרו כי בחינת הנתונים שתתבצע במחקר צפויה להראות שבכל התחומים הללו, מדיניות של לגליזציה עדיפה בהרבה על המדיניות המיושנת והכושלת של “מלחמה בסמים” בה נוקט הממשל האמריקאי כבר 7 עשורים, מה שיחייב את בכיריו להגיב לנושא בצורה רשמית.

לאחר שיצטברו במחקר מספיק  נתונים חיוביים שלא יהיה ניתן לסתור, מסרה חברת הקונגרס גאבארד כי וועדת המחקר תנסח דו”ח רשמי שיוגש לנשיא טראמפ ויעזור לו לגבש את עמדתו הסופית לגבי שינוי של הסטטוס הפדרלי ומהלך של לגליזציה כוללת.

קנאביס - טיפול חירום מהטבע
יתרונות הלגליזציה – בקרוב במסמך ממשלתי רשמי

“במשך עשורים רבים, נתונים לא אמינים ומקורות מידע מוטעים היו דלק עוצמתי עבור המלחמה בסמים, ששרפה עד כה מיליארדי דולרים מכספי משלם המיסים וגרמה למאסרם של אמריקאים חפים מפשע שכל עוונם היה שימוש עצמי בקנאביס”, מסרה גאבארד בנאום שליווה את הצגת ההצעה לבית המחוקקים. “מדיניות האכיפה המיושנת שלנו הפכה אנשים נורמטיביים לעבריינים, לכלכה את מערכת המשפט שלנו, קרעה משפחות לגזרים ובעיקר לא הביאה תועלת לאף אחד”.

הצעת החוק החדשה קיבלה גם את תמיכתו של ארגון NORML, הפועל לשינוי מדיניות הקנאביס בארה”ב, ומטעמו נמסר כי מדיניות הקנאביס הלאומית צריכה להיות מבוססת על מידע קונקרטי ונתונים שנאספו בתהליך מחקרי קפדני, ולא על תחושות של סנטורים או סלוגנים מיושנים וחסרי ביסוס.

כעת ממתינה הצעת החוק לאישור של חברי בית הנבחרים, ולאחר מכן היא תוגש לחברי הסנאט כדי לאשרה באופן סופי לפני הגשתה לחתימה של הנשיא. מאחר ומדובר במחקר נתונים בלבד, לא צפויים לעלות קשיים בדרכה של ההצעה ליישום, כאשר הצפי להגשת דו”ח המחקר הראשוני עומד על 18 חודשים מהיום.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 0

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות