ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
איך לעשות סיגריה אלקטרונית עם קאנביס

מדריך להכנת נוזל קנאביס לסיגריה אלקטרונית

שתפו את החברים

מכשירי אידוי וסיגריות אלקטרוניות הפכו לפופולריים מאד בשנים האחרונות, גם לשימוש רגיל וגם לשימוש בקנאביס, הם מאדים את החומרים הפעילים לקראת ספיגתם בריאות בצורה בריאה יותר לעומת עישון מסורתי. כך תכינו בעצמכם בבית נוזל קנאביס לסיגריה אלקטרונית ב-5 צעדים פשוטים:…

מכשירי אידוי וסיגריות אלקטרוניות הפכו לפופולריים מאד בשנים האחרונות, גם לשימוש רגיל וגם לשימוש בקנאביס, הם מאדים את החומרים הפעילים לקראת ספיגתם בריאות בצורה בריאה יותר לעומת עישון מסורתי. כך תכינו בעצמכם בבית נוזל קנאביס לסיגריה אלקטרונית ב-5 צעדים פשוטים:

אחד הטרנדים הגדולים ביותר בתחום מוצרי העישון בארה”ב בשנים האחרונות הוא יצירתו של שוק מוצרי האידוי, המורכב ממכשירים לאידוי קנאביס (וופורייזר) ומסיגריות אלקטרוניות המשמשות לאידוי נוזלים עם או בלי נוקטין.

החפיפה בין שני עולמות התוכן, שנכללים למעשה שניהם תחת ההגדרה הכללית של ‘Vape’, הולידה שוק חדש וצמא למגוון מכשירי אידוי, שחלקם נמכרים היום גם בישראל. כיום קיימים מכשירי אידוי משולבים רבים המאפשרים אידוי של תפרחת ושמן יחדיו, ובשנה האחרונה צמח לו שוק חדש של סיגריות אלקטרוניות מיוחדות המותאמות לאידוי קנאביס, שמגיע בתצורת נוזל (טינקטורה, או תמצית) שניתן לטפטוף לתוך מיכל המילוי של הסיגריה.

ראו גם: המדריך המלא לרכישת מכשיר אידוי

ניתן לרכוש סיגריות קנאביס אלקטרוניות ואת המיכלים המותאמים עבורן בחנויות רבות בהולנד, בספרד או בארצות הברית, אך לרוב מדובר במוצרים חד פעמיים הדורשים קניית מלאי גדול ויקר של מחסניות אטומות ומתחלפות שאינן ניתנות למילוי חוזר. כאן בארץ ישנה תרבות ‘וייפינג’ שונה במקצת, ומגוון מכשירים בשוק מגיעים עם מיכל נפרד (אוטומייזר) אותו ניתן למלא בכל נוזל שתרכשו, או שתכינו בעצמכם.

אידוי קנאביס
צרכנים מכינים בעצמם – אידוי שמן קנאביס בסיגריה אלקטרוני

בישראל, על פי החוק כמובן שלא ניתן להשיג בחנויות שום מוצר שכולל קנאביס או קנבינואידים מכל סוג שהוא, ולכן אם תרצו לעבור לאידוי שמן כנראה שתאלצו להכין אותו בעצמכם.

שמן קנאביס לסיגריה אלקטרונית

שמן קנאביס המשמש לאידוי הוא בדרך כלל שמן סטנדרטי, המכיל ריכוז גבוה של THC או CBD. אידוי שמן נחשב לשיטת צריכה בריאה יותר לעומת עישון, מאחר ותהליך נקי זה אינו חושף את הצרכן לפסולת בערה הקיימת בעת שאיפת עשן המופק מחומר אורגני שנשרף.

מה צריך בשביל להכין שמן קנאביס לאידוי בבית?

מצרכים:

  1. קנאביס – כמה גרמים של תפרחת איכותית מיובשת ומוכנה לעישון.
  2. פרופילן גליקול או גליצרין צמחי – חומר מיצוי שניתן להשיג בחנויות המוכרות ציוד לסיגריות אלקטרוניות או בחנויות כימיקלים הפתוחות לציבור. כמו כן ניתן להחליף את הפרופילן גליקול בשמן גליצרין צמחי שניתן לרכוש בכל בית מרקחת.
  3. אלכוהול – אלכוהול לשתייה 96%, ניתן גם למצוא בשם ‘שרף לבן’ בכל סופר.
    הערה חשובה: שימו לב לא להשתמש באלכוהול רפואי! אלכוהול רפואי הוא אלכוהול מתילי והוא רעיל מאד בבליעה לבני אדם.
  4. צנצנות זכוכית – 2 צנצנות גדולות (עבות ואיכותיות, לא זכוכית דקה) לבישול ואחסון השמן.
  5. פיפטות או מזרק קטן של 5 מ”ל – ניתן להשתמש בכל אמצעי מדידה המדויק ברמת המ”ל.
  6. בד ישן/פילטרים של קפה – לצורך סינון הנוזל לאחר ההכנה. ניתן לקנות פילטר כזה בכל סופר.
  7. תבנית אפייה ונייר כסף – לשלב החימום.
  8. סיר גדול – לצורך בישול השמן בשיטת “בן מארי”, צנצנת הזכוכית צריכה לצוף בתוכו.
נוזלים בטעמים לסיגריה אלקטרונית
נוזלים לסיגריה אלקטרונית: בישראל אין אפשרות להשיג ורבים מכינים לבד בבית

שמן זה אינו מסובך להכנה, והוא דורש בסך הכל כמה שעות עבודה קצרות, שאת רובן תעבירו בהמתנה. כך תכינו בעצמכם נוזל קנאביס לסיגריה אלקטרונית ב-5 צעדים פשוטים:

תהליך ההכנה:

שלב ראשון – דיקרבוקסילציה (חימום)

השלב הראשון הוא שלב סילוק הקבוצות הקרבוקסיליות מהקנאביס שלכם, המוכר יותר בשם דקרבוקסילציה (Decarboxylation) או בשם קליט יותר “אקטיבציה” (מלשון הפעלת החומרים הפעילים). אסור לדלג על השלב הזה מאחר והוא זה שיגרום ל-THCA שקיים בצמח שלכם להתפרק לקנבינואיד הפסיכואקטיבי THC, המהווה את מקור ההשפעה שאתם מצפים לקבל בעת האידוי.

מאחר ולא תמיד הטמפרטורה של סיגריה אלקטרונית גבוהה מספיק כדי להביא לפירוק החומצה הקנבינואידית (כמו אש למשל), שלב זה הוא חובה.

יש לקצוץ את הפרחים בצורה דקה לתוך התבנית ולאחר מכן לכסות אותה בנייר כסף, ולהכניסה לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות צלזיוס למשך כ-15 דקות. בעת האפייה הפרחים יתיבשו וכנראה ישחימו מעט, לא צריך לדאוג מכך.

שלב שני – השרייה באלכוהול 

מיצוי החומרים הפעילים מתערובת הפרחים שעברה דקרבוקסילציה, יתבצע באמצעות השרייתה באלכוהול.

העבירו את התפרחת לאחת מצנצנות הזכוכית הריקות, והתחילו למלא אותו באלכוהול עד שהוא יכסה את התפרחת לגמרי. האלכוהול צריך להיות גבוה בכחצי סנטימטר מעל  התפרחת.

קנאביס עובר מיצוי בתוך תמצית אלכוהול
מלאו את הצנצנת באלכוהול כדי שייכסה את כל התפרחת

שלב שלישי – אידוי שאריות האלכוהול 

בשלב זה יש להכין על הכיריים בבית “בן מארי” (אמבט מרים) – מלאו במים סיר גדול והקפידו לשמור על המים בטמפרטורה של 60-80 מעלות (לא מומלץ לעבור טמפרטורות אלו מכיוון שהטרפנים שנותרו מתנדפים).

הניחו את צנצנת הזכוכית עם האלכוהול והפרחים הקצוצים בתוך המים החמים בסיר, ותנו לאלכוהול להתאדות לאיטו עד שהתערובת הופכת להיות צמיגית. תהלך זה ייקח כחצי שעה והתערובת תהפוך להיות כהה יותר ויותר עם החימום, ולכן יש לערבב אותה בעדינות ובאטיות כל 3-4 דקות.

ברגע שהגעתם למצב שהתמיסה נראית רוויה וצמיגית, הוסיפו מעט אלכוהול כדי שהתערובת תחזור להיות נוזלית. בשלב הזה יש לכם תמיסה אלכוהולית נוזלית של חומר פעיל.

שימו לב: בעת העבודה עם אדים של אלכוהול, שהנם נפיצים במיוחד (יותר מסוכן מאשר דליקים) מומלץ מאד להשתמש בפלטה חשמלית ולא באש גלויה. אם החלטתם לקחת סיכון ולעבוד עם אש גלויה, בכל מקרה אל תתחילו לעבוד לפני שתדאגו למאוורר וחלון פתוח כדי להיפטר מאדי האלכוהול בחדר ולא להדליק אש לכל אורך התהליך, (אחת הסיבות המרכזיות לאשפוז בבית החולים מקנאביס נובע מהכנת מיצויים באופן לא מבוקר).

אמבט מרים ("בן מארי") - אידוי האלכוהול מתוך שמן חשיש
אמבט מרים (“בן מארי”) – אידוי האלכוהול מתוך שמן הקנאביס

שלב רביעי – סינון

זה הזמן לסנן את מה שנשאר. הניחו את הסמרטוט או פילטר הקפה על פתח הצנצנת עם התפרחת ושפכו לתוכה את התמיסה. לאחר ששפכתם את כל התמיסה ניתן להוסיף עוד מעט (ממש מעט) אלכוהול חדש לצנצנת ולנסות להוציא עוד קצת חומרים פעילים מהתערובת הצמיגית שהתבשלה.

אל תצפו שהחומר יעבור סינון באופן מהיר, ולא מומלץ לשפוך יותר מדי אל תוך הפילטר בכל פעם. שימו לב כי הסינון לוקח כמה דקות והטפטוף הוא איטי יחסית, ולכן יש להתאזר בסבלנות.

טיפ: מומלץ לחזור על פעולת הסינון 3 פעמים. אמנם מאבדים מעט חומר, אבל עולים באיכות ובניקיון משאריות לא רצויות.

שלב חמישי – אידוי וערבוב

לאחר שסיימתם לסנן את התערובת כמה פעמים שבחרתם, יש לאדות פעם נוספת את התמיסה בסיר, ניתן להשתמש מראש בכוס מדידה מזכוכית או בכוס רגילה, ופיפטה/מזרק.

טיפ בונוס: אם תרצו להוסיף ריח של הזן האהוב עליכם לנוזל האידוי, ניתן להוסיף בשלב זה כמה טיפות של טרפנים ייעודיים לתוך התמיסה ולערבב היטב. 

כעת הוסיפו לתערובת שנותרה יחס 1:1 של פרופילן גליקול, או שמן גליצרין צמחי וערבבו היטב. אם אתם מעדיפים את הנוזל שלכם פחות חזק אפשר להוסיף יחס 1:2 של גליקול וכך תקבלו גם כמות גדולה ועדינה יותר.

כעת אתם אמורים להישאר עם כמה עשרות מ”ל של תערובת מוכנה לאידוי, כשהכמות תלויה בעיקר באיכות הפרחים שאתם ממצים.

נוזל קנאביס לסיגריה אלקטרונית
נוזל קנאביס לסיגריה אלקטרונית – פטוש וקל להכין בבית

לאחר הערבוב ניתן להשאיר את הצנצנת פתוחה לעוד 3-4 שעות כדי לתת לשאריות האלכוהול האחרונות להתאדות. אם לא דחוף לכם להתחיל לאדות, מומלץ גם לתת לתערובת כמה ימים לשבת ולערבב אותה כמה פעמים בעדינות בכל יום כדי לגרום לכל החומר הפעיל להתמזג היטב עם השומנים.

ראו גם:

כיצד להשתמש במכשיר אידוי? התשובות לשאלות הכי נפוצות

מה הטמפרטורה המומלצת לאידוי קנאביס?

היתרונות באידוי קנאביס

 

מצאתם טעות במאמר? עדכנו אותנו

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 7

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) |

    חוסר אחריות מצידכם לפרסם תהליך מיצוי מסוכן כזה
    הגזמתם הפעם
    אנשים יכולים להיפגע מפיצוץ האדים

    1. בלה |

      פשוט צריכים להיות זהירים אנשים מתים יותר בכבישים ולא מאלכוהול שמתלקח

  2. דא |

    האם אפשר למלא מחסנית בשמן קנאביס רפואי?
    שמעתי שיש בו שמן זית והוא לא טוב למכשיר האם זה נכון שלא ניתן להשתמש בו?

    1. יעקב |

      אי אפשר להשתמש בו לאידוי.
      השמן זית מאפשר רק לבליעה בלבד.

      1. G420 |

        ואם מוספים לו גליצרין או eliquid?

  3. שאלתיאל קוואק |

    כמה הערות חשובות!:
    1 כמו שאמרו לפני, זה חוסר אחריות לפרסם שיטה כל כך מסוכנת ולהגיד ש”אפשר להשתמש באש גלויה אבל לשמור על זהירות”
    אסור אסור אסור להשתמש באש גלויה!
    אלכוהול הוא דליק, אבל אדי אלכוהול הם נפיצים – ניצוץ קטן יכול לגרום לפיצוץ, לא רק דלקה.

    2. אחרי האזהרות נעבור לתכלס.
    ככל שתשרו את הפרחים באלכוהול ליותר זמן, האלכוהול יספוג הרבה חלקיקים מהצמח – זה לא רעיל, אבל ממש לא טעים ומוריד מהאיכות.
    אני ממליץ לעשות שטיפה מהירה ועדינה (בלי לערבב בראבק) ל10-15 שניות, לשפוך דרך מסננת בישול רגילה (שיהיה סינון מהיר)
    ואז להוסיף עוד אלכוהול לעוד 20 שניות עם עירבוב רציני (לנער את האמאמא של הצנצנת) חשוב לסנן מהר לכלי אחר.

    (אפשר לעשות סיבוב שלישי לצורך ניסוי – תשאירו את האלכוהול כמה דקות ובסוף תקבלו חומר שחור ממש לא טעים)

    ככה תקבלו שתי רמות איכות של שמן

    הנוזלים ששמתם בצד יש עדיין מלא חלקיקים קטנים, תנו לזה לשבת ואז בעדינות לסנן דרך פילטר קפה.

    בשביל להיפטר מהאלכוהול צריך לעשות”אמבטיה כפולה”, ולא ליד שום מקור אש!
    אני שם את האלכוהול בכלי זכוכית, ואת הכלי זכוכית אני שם בתוך מחבת על עדן החלון עם מאוורר (חשוב האיוורור) ואת המחבת אני ממלא במים רותחים מהקומקום החשמלי
    אלכוהול רותח ב73 מעלות, לכן הטמפרטורה של מים מהקומקום מספיקה, אבל מצד שני ברגע שהאלכוהול מתנדף הטמפרטורה יורדת (פיזיקה) אז כל 20-30 דק’ צריך להחליף מים

    אפשר להשתמש בפלטת חימום אם יש.

    ואל תעשנו ליד זה יא סטלנים!

  4. בונבון |

    אפשר להיות בטוח שלא נשאר אלכוהול בתהליך? אדי אלכוהול רעילים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות