ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish

מתכון להכנת שמן קוקוס עם קנאביס

שתפו את החברים

  שמן קנאביס משמש כחומר גלם נהדר לצריכת קנאביס בבליעה או באכילה, שכן הוא יכול לשמש לאפייה, מעל הירקות, עם החביתה של הבוקר, או אפילו כרוטב לסלט. בנוסף, כמו בכל בישול בבית, יש לכם שליטה מלאה על הכנתו. רכיבים: 1 כוס…

 

מתכון לשמן קוקוס וקנאביס

שמן קנאביס משמש כחומר גלם נהדר לצריכת קנאביס בבליעה או באכילה, שכן הוא יכול לשמש לאפייה, מעל הירקות, עם החביתה של הבוקר, או אפילו כרוטב לסלט. בנוסף, כמו בכל בישול בבית, יש לכם שליטה מלאה על הכנתו.

רכיבים:

  • 1 כוס של קנאביס קצוץ גס. (אפשר גם פחות)
  • 1 כוס שמן קוקוס

שמן קוקוס בתוספת קנאביס2

הערה: שמן קוקוס ושמן זית הם האפשרויות הנפוצות ביותר; לשמן קוקוס יש טעם עדין יותר ולכן יכול לשמש עבור מנות נוספות וקינוחים, ואילו שמן זית הוא שמן בישול עיקרי עבור רוב המטבחים וגם הוא עשיר ברכיבים תזונתיים.

כלי הכנה

  • מסננת דקה או בד
  • גריינדר
  • סיר בישול
  • צנצנת לאיחסון

הוראות הכנה

  1. לטחון את הקנאביס. ניתן להוסיף גם מעט ענפים קטנים, רק את הפרחים, או קצת משניהם – זה הכל עניין של העדפה אישית שלכם. רק זכרו שהשמן בסופו של דבר צריך לעבור במסננת, אז לא לטחון את הקנאביס לאבקה דקה.
  2. להוסיף לסיר את שמן הקוקוס יחד עם כוס פרחי הקנאביס הקצוצים. משאירים על חום נמוך למשך שעתיים לפחות, ומערבבים מדי פעם. תהליך זה יאפשר לחומרים הפעילים להתפרק מבלי ‘לשרוף’ אותם.
  3. ניתן להוסיף מעט מים לתהליך הבישול כדי למנוע שריפה והתאדות של נוזלים, המים גם יספחו ויאדו חומרים שאינם נחוצים לנו בשמן.
  4. לאחר הבישול מסננים את השמן בפיסת בד או במסננת דקה, ומעבירים לצנצנת או לבקבוק לאיחסון. לא לסחוט את השאריות, זה רק יוסיף לכם כלורופיל (הצבע הירוק) לשמן הקוקוס.

ניתן לבשל את שמן הקוקוס עם קנאביס במגוון דרכים נוספות כמו:

  • תנור בישול – חימום איטי למשך 4 שעות לפחות.
  • אידוי בסיר כפול – לפחות למשך 6 שעות.

הערה: לא משנה מהי שיטת הבישול, תקפידו לא לבשל את הקנאביס בטמפרטורה שעולה על 120 מעלות.

שמן קוקוס בתוספת קנאביס

חיי המדף של שמן כזה הם לפחות כחודשיים וניתן אף לאחסן במקרר למשך זמן רב יותר. הכנסת שמן קוקוס לתפריט התזונתי שלכם תועיל לכם מבחינה בריאותית, בנוסף לכל ההשפעות החיוביות שלו יחד עם קנאביס.

מוזמנים לספר לנו בתגובות על ההשפעה של שמנים שונים בהכנת מאכלים עם קנאביס.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 7

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

  1. אורית |

    האם זהו מיצוי טוב יותר או זהה בטיבו לשמן ריק סימפסון המופק בתהליך עם אלכוהול??

    1. ג'וני סלומון |

      התהליך זהה בעיקרון, אבל מומלץ להכין RSO לפי המדריך ואז לערבב עם שמן קוקוס

      1. חגית עובדיה |

        מה זה RSO? ואיך עושים?

        1. אני |

          rick sompson oil
          מלא מתכונים ברשת

  2. נופר |

    אפשר לבשל עם מרגרינה קנאביס?

  3. דניאל מעודד |

    אתם טועים ומטעים. התהליך הנכון הוא קודם לחמם את הפרחים בתנור ורק אז לשלב עם השמן/חלב קוקוס/חמאה.

  4. MIri |

    אני לא מסננת אלא צורכת את השמן יחד עם פרחי הקנאביס.
    איזה יתרון יש לסינון?

שינוי גודל גופנים
ניגודיות