ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish

סבילות לקנאביס

שתפו את החברים

המחקר האחרון שנעשה על ידי נוירולוגים בצמח הקנאביס חושף את המנגון שמאחורי סבילות לקנאביס ומראה שלמוח לא לוקח הרבה זמן לחזור למצב רגיל לחלוטין. מחקר שפורסם לאחרונה שנכתב ע״י ד״ר דיפק סיריל ד׳סוזה Deepak Cyril D’Souza, מומחה קנאביס מאוניברסיטת ייל…

המחקר האחרון שנעשה על ידי נוירולוגים בצמח הקנאביס חושף את המנגון שמאחורי סבילות לקנאביס ומראה שלמוח לא לוקח הרבה זמן לחזור למצב רגיל לחלוטין.

מחקר שפורסם לאחרונה שנכתב ע״י ד״ר דיפק סיריל ד׳סוזה Deepak Cyril D’Souza, מומחה קנאביס מאוניברסיטת ייל לרפואה, חשף כיצד סבילות לקנאביס מתרחשת וכמה זמן לוקח לה לחזור לרמתה הנורמלית.

המחקר האחרון בנושא נעשה בשיתוף פעולה עם ארגונים יוקרתיים כמו קבוצת המחקר לסכיזופרניה ונוירולוגיה של מערכת הבריאות בקונטיקט, בית הספר לרפואה של אוניברסיטת ייל, המרכז הרפואי לאנגון באוניברסיטת ניו יורק ובית הספר לרפואה ,הרווארד במסצ’וסטס.

הבעיה בקנאביס היא שאנשים לרוב יצרכו כמות גבוהה יותר אחרי הפעם הראשונה. שונה מאופיאטים, מאוד קשה להגיע למצב של לקיחת מנת יתר מקנאביס וTHC הופך רעיל רק כשהוא מגיע לרמות מאוד גבוהות בגוף, זה כמו לאכול כמויות בלתי הגיוניות של חומר טהור בישיבה אחת. אומנם צרכני קנאביס יצטרכו להגדיל את כמות הקנאביס שהם מעשנים עם הזמן, אך זה לא יוצא מכלל שליטה. יש גם כאלה שיעשנו את אותה כמות כל יום במהלך חייהם ועדיין התמסטלו.

2000px-Tetrahydrocannabinol.svg copy

הניסוי בדק גברים בין הגילאים 18-35 שנחשבו ל׳תלויים בקנאביס׳. הם השתמשו בטומוגרפיית פליטת פוזיטרונים (PET) על מנת להתבונן בליגנד -מולקולה שמתקשרת לרצפטור (על-פני או בתוך התא) ומפעילה מערכת סיגנל – עבור קולטן קנבינואידים 1 (CB1), הקולטן במוחנו שמופעל על ידי THC בקנאביס אשר גורם להשפעות פסיכואקטיביות. ה PET הראה בדיוק היכן קולטי ה CB1 ממוקמים במוח ואת רמת הצפיפות שלהם בכל מקטע.

מה גילו בניסוי? ״אצל צורכי קנאביס כרוניים מתונים שמעשנים על בסיס יומי, ראו זמינות CB1R ירודה ברוב אזורי המוח. ויסות משמעותי של CB1R מתחיל לאחר יומיים של התנזרות וממשיך למעלה מארבעה שבועות.״ במילים אחרות, למעשני קנאביס יש פחות קולטי CB1 במוח לעומת אלה שלא צורכים קנאביס, אך אותם קולטנים מתחילים להתאושש לאחר יומיים של התנזרות מעישון קנאביס וחוזרים למצב כמעט נורמלי לאחר ארבעה שבועות של התנזרות.

החוקרים מייחסים את העובדה שהרצפטורים CB1 לא חזרו למצב נורמלי לחלוטין לאחר ארבעה שבועות, לגודל המדגם שאולי היה קטן מדי ועל כן לא העריכו כראוי את הרמות הראשוניות של CB1 לפני שהם הפסיקו לעשן.

maxresdefault

חסרון נוסף בניסוי הם ציינו היה החוסר בנשים משתתפות. נשים מגיבות באופן שונה ל THC מגברים, אשר עשוי להיות עקב ביטוי דיפרנציאלי של קולטנים קנבינואידים. על מנת להמנע ממשתנים אלו הניסוי כלל רק גברים.

הם ציינו כי ניסויים עתידים יכללו נשים ויעקבו אחר שינויים אפשריים ביכולות קוגניטיביות בכל מהלך תקופת התנזרות.

למעשני קנאביס במחקר היו 20% פחות קולטני CB1  במוחם בהשוואה לקבוצת הביקורת שלא צורכת. מעניין לציין, כי כמות הקנאביס שהם צרכו על בסיס קבוע לא תאם את רמת ה Downregulation של  CB1 – תהליך שבו התא מקטין את כמות הקולטנים. לא משנה כמה קנאביס תצרכו, עדיין ייקח לקולטן CB1 בערך יומיים להתאושש באופן משמעותי לאחר התנזרות משימוש. לאחר ארבעה שבועות סריקת PET לא מצאה הבדלים סטטיסטים בין מעשנים לשעבר ומפוכחים נצחיים.

למחקר של ד׳סוזה יש השלכות חשובות בנוגע למעשנים רפואיים שצורכים קנאביס בגלל ההשפעות הנוירוליוגיות שלו. אלו שסובלים מהפרעות דחק פוסט טראומטיות צריכים להבין שאפילו הפסקה קצרה של פחות משבוע תפחית באופן משמעותי את הסבילות שלהם ואל להם לצרוך כמות גדולה בפעם הראשונה לאחר ההפסקה.

אז אם אתם חושבים לקחת הפסקה, חודש, חודשיים לנקות קצת את המערכת זה לא יזיק, אבל תדעו שהקולטנים במוח שלכם צריכים מעט מאוד זמן לחזור למצבם הרגיל.

על אלרגיות לקנאביס

על צריכה נכונה של קנאביס

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 0

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות