ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
מוצרי קנאביס

לקראת שבועות – 3 מתכונים חלביים עם תוספת ירוקה

שתפו את החברים

מי מאיתנו לא אוהב את חג השבועות? חג לבן ועמוס מאכלים חלביים מדהימים, שנותן לנו אחלה תירוץ תנכ”י לדפוק קינוחים מכל הבא ליד. אם אתם חוגגים עם החבר’ה, או בחברת בני משפחה לא סחים – הנה 3 מתכונים שיהפכו את…

מי מאיתנו לא אוהב את חג השבועות? חג לבן ועמוס מאכלים חלביים מדהימים, שנותן לנו אחלה תירוץ תנכ”י לדפוק קינוחים מכל הבא ליד. אם אתם חוגגים עם החבר’ה, או בחברת בני משפחה לא סחים – הנה 3 מתכונים שיהפכו את החג שלכם לשמח הרבה יותר.

חג השבועות ממשמש ובא, וכבר עכשיו חלקנו, לפחות אלה שלא מצאו אצל מי להתארח, שוברים את הראש בלבטים לגבי סוגי המאכלים שנרצה להכין לשולחן חג השבועות.

בגלל האווירה החלבית, אתם בוודאי חושבים על קינוחים, פשטידות, פסטות ומגוון מאפים, אבל איך הופכים את המנה השגרתית למעניינת הרבה יותר? מוסיפים קצת ירוק לחג הלבן.

בישול עם קנאביס
שולחן החג הלבן מעולם לא היה ירוק יותר

בישול עם קנאביס הוא נושא שמרתיע לעיתים אפילו צרכנים ותיקים, שרגילים לג’וינטים ולא מודעים לכך שמאד קל לשלב קנאביס כמעט בכל מאכל, עם דגש על מאכלים חלביים. כל מה שצריך זה להכין מראש קצת חמאת קנאביס, חלב קנאביס או שמנת קנאביס, ולהשתמש בהם במקום המרכיבים הרגילים במתכון.

אז ניגש לעניין. הנה 3 מתכונים מומלצים וטעימים במיוחד שיגרמו לכם ללקק את האצבעות ולהעביר את החג בצורה כיפית ומצחיקה הרבה יותר:

1. גביניות קנאביס 

גביניות, או מאפי גבינה גבינה מתוקים אחרים,הם מאכל האופייני למאפיות הישראליות, ולא רק בחג השבועות. בדיוק כמו בורקס גבינה משולש, אותו ניתן למצוא כמעט בכל מקום, כך גם הגביניות מצאו דרכן לשולחן של כולנו, ובעת החג יש רבים המכינים אותן בעצמם. אז למה לא לשדרג אותן אף יותר? 

גביניות עם קנאביס
הגביניות של שולחן החג מעולם לא היו מיוחדות יותר

מצרכים לבצק:

– 50 מ”ל (רבע גביע) שמנת קנאביס לבישול (10% שומן)

– 70 גרם חמאת קנאביס קרה – חתוכה לקוביות

– 150 גרם קמח

– 20 גרם (2 כפות אבקת סוכר)

– קורט מלח

מצרכים למלית: 

– 40 גרם צימוקים (להשרות במים רותחים 24 שעות לפני תחילת ההכנה)

– 50 מ”ל רום איכותי

– קופסא (250 גרם) גבינת ריקוטה

– 2 כפות פודינג וניל

– 20 גרם אבקת סוכר

– ביצה טרופה להברשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. ערבבו בקערה אחת את הצימוקים, גבינת הריקוטה, הפודינג ואבקת הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. את המלית יש לשמור במקרר עד השימוש, וכעת, נעבור להכנת הבצק.

2. חממו את התנור ל-150 מעלות והכניסו לתוכו תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה.

3. ערבבו במיקסר את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד ויציב.

4. שטחו את הבצק על תבנית או על השיש במטבח, ורדדו אותו לכדי מלבן בעובי 3 מ”מ. מהמלבן יש לחתוך ריבועים באורך ורוחב של כ-7 ס”מ.

5. במרכז כל ריבוע שחתכתם, הניחו כף מן המלית, ולאחר מכן קפלו כל שני קצוות נגדיים זה על זה והדקו בעזרת האצבע.

6. הניחו את הגביניות בתבנית האפייה, הברישו אותן בביצה טרופה ואפו אותן במשך 15 דק’ עד להזהבה מלאה של חלקן העליון.

את הגביניות המוכנות ניתן לשמור עד יומיים, בתנאי שהן מאוחסנות בקופסא אטומה במקרר. 

2. פיצה קנאביס

אין כמו פיצה – על זה אין וויכוח כלל. מאכל מאוד פופולארי בכל ימות השנה שמככב גם הוא ברשימת ה”עשה זאת בעצמך” לקראת פסטיבל החלב של שבועות, בעיקר כשאתם מעוניינים בפיצה מהסוג שיתחילו למכור אחרי הלגליזציה.

פיצה קנאביס
פיצה – אחד המאכלים האהובים ביותר בקרב הסטלנים

מצרכים:

– חצי כוס חלב קנאביס

– 40 גרם חמאת קנאביס מומסת (30 שניות במיקרו)

– 4 כוסות קמח

– 1 ושליש כוסות מים – רצוי פושרים

– 2 כפות שמן צמחי (לבצק)

– חצי כפית מלח

– שקיק אחד של שמרים יבשים

– כף סוכר

– 400 גרם גבינת מוצרלה

– תוספות לבחירה

אופן ההכנה:

1. ערבבו בקערה את השמרים, הסוכר, המלח וחלב הקנאביס. לאחר הגעה לתערובת אחידה, יש להוסיף לקערה את המים ולהמשיך לערבב במשך 3 דקות נוספות. לאחר מכן הניחו את התערובת בצד ל-2 דק’, הוסיפו אליה את השמן וערבבו שוב היטב.

2. העבירו את התערובת לקערה גדולה יותר, הוסיפו אליה את הקמח וערבבו את לקבלת בצק אחיד.

3. העבירו את הבצק למשטח שטוח, עם עדיפות לשיש קריר, ולושו אותו במשך כ-10 דקות, ולאחר מכן חלקו את הבצק ל-2 כדורים שווים בגודלם, ובמקביל מרחו מעט שמן ב-2 תבניות בקוטר של 33 ס”מ.

4. רדדו כל אחד מהכדורים לכדי עיגול בקוטר של כ-33 ס”מ שיתאים לתבנית. אין מניעה שהבצק יעלה מעט על דפנות התבנית.

5. הניחו את הבצק בתבניות ושטחו אותו היטב בתוכן. לאחר מכן, מרחו את הבצק בחמאת הקנאביס המומסת וכסו את התבניות עם נייר כסף או ניילון נצמד ותנו לבצק לתפוח במשך שעה וחצי עד שהוא יכפיל את עוביו. 

6. בחלוף שעה וחצי, חממו את התנור ל-160 מעלות. בזמן זה הסירו את הכיסוי מהתבנית, צקו את הרוטב על הפיצה ומרחו אותו עד למרחק 2 ס”מ משולי הבצק.

7. פזרו את הבינה ואת התוספת שבחרתם, הכניסו לתנור ואפו עד ששולי הבצק מזהיבים (כ-30 דק’). לאחר מכן, כבו את התנור והניחו לפיצה להתקרר בתוכו למשך 15 דק’ לפני פתיחת דלת התנור.

זכרו, פיצה הולכת כמעט עם כל דבר. נסו להתפרע עם הדמיון שלכם וזכרו שגם אננס וחלפיניו הן תוספות לגיטימיות לגמרי . אז עזבו את הזיתים והתירס הבנאליים ועשו לעצמכם איזה פיצה מעניינת לשולחן החג.

3. קיש בצל וגבינות עם בטטה וקנאביס

כמובן שאנחנו לא שוכחים גם את המנה העיקרית לשולחן החג שלנו. קיש הבצל והגבינות הוא פתרון מהיר וטעים מאוד למאפה נוסף על שולחן ארוחת החג שלנו, שגם נראה כאילו עבדו עליו הרבה זמן, וגם משלב בצורה מנצחת בין בטטה לגבינה.

בישול עם קנאביס - קיש בטטה
המנה העיקרית והירוקה של שולחן החג
מצרכים לבסיס הקיש:
 
– 100 גרם חמאת קנאביס רכה (כ-15 שניות במיקרו)

– 125 גרם גבינה לבנה (חצי גביע)

– 1.5 כוסות קמח תופח

– חצי כפית מלח

מצרכים למלית:

– 1 בטטה או תפוח אדמה גדול – מגורד גס

– 3 בצלים בינוניים קצוצים

– 4 ביצים טרופות

– כף פרורי לחם

– גביע שמנת חמוצה

– גביע קוטג’

– 200 גרם גבינה צהובה מגורדת

– אגוז מוסקט (קמצוץ)

– מלח ופלפל לפי הטעם

– שמן לטיגון 

אופן ההכנה: 

1. טגנו את הבצלים בשמן עד שיזהיבו קלות, והניחו להם להתקרר.

2. בינתיים, לושו או ערבבו במיקסר את המצרכים לבסיס הקיש, עד לקבלת בצק אחיד ויציב. הניחו לבצק לנוח במשך 10 דק’ והמשיכו לשלב הבא.

3. שטחו את הבצק על תבנית אפייה משומנת קלות. לאחר ששיטחתם את הבצק חממו את התנור ל150 מעלות.

4. ערבבו במיקסר את המצרכים למלית, עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. לאחר סיום הערבוב, מזגו את המלית על הבצק ושטחו אותה לכדי שכבה אחידה.

5. אפו את הפשטידה בתנור במשך 45 דק’. כבו את התנור והניחו לה להתקרר בתנור הסגור למשך 15 דק’ נוספות. 

כאשר הפשטידה מוכנה ועדיין חמימה, ניתן לפזר עליה גבינת פרמז’ן מגורדת לפני ההגשה.

לסיכום, כמות הוויד שעלולה להתבזבז לכם על שולחן החג היא לא קטנה, אך בהחלט שווה לנסות פעם לחוות את החג הזה דרך הבטן, אבל מזווית אחרת.

שיהיה לכולם חג שמח ובתאבון. 

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 0

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות