ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
גידול קנאביס בישראל

גידול קנאביס בישראל – 4 מהבעיות הנפוצות ביותר בגידול קנאביס בישראל

שתפו את החברים

גידול קנאביס בישראל גידול קנאביס איכותי מתחיל בגנטיקה טובה וסט־אפ איכותי, מה שאומר ציוד וחומרי גידול איכותיים. ניתן לגדל קנאביס מעולה על ידי אלתור והכנה עצמית של ציוד וחומרים, אבל הסיכוי לבעיות גדל משמעותית והפתרון שלהן יהיה מסובך יותר, מכיוון…

גידול קנאביס בישראל

גידול קנאביס איכותי מתחיל בגנטיקה טובה וסט־אפ איכותי, מה שאומר ציוד וחומרי גידול איכותיים. ניתן לגדל קנאביס מעולה על ידי אלתור והכנה עצמית של ציוד וחומרים, אבל הסיכוי לבעיות גדל משמעותית והפתרון שלהן יהיה מסובך יותר, מכיוון שיהיה קשה יותר להבין אם הבעיה נובעת מהצמח, מהחומרים בהם השתמשנו או מהכנה לא נכונה. זה גורם לזיהוי ופתרון הבעיה להיות הרבה יותר מסובך.

כאשר מגדלים עם דישון איכותי אנחנו יודעים שחומרי הגלם מהם הדשן עשוי הם ברמה גבוהה, נבדקו על ידי מאות אלפי מגדלים בכל העולם ומגיעים עם הסבר מדויק לשימוש. מדריך זה בא לתת מענה במקרים שאתם נתקלים בבעיות בגדילת הצמח, כמו גדילה איטית או הצהבת עלים. במקרים כאלה הפתרון יתחיל מזיהוי מקור הבעיה וטיפול בה. כשמגדלים קנאביס לאורך זמן נדיר שלא יצוצו בעיות גידול. בעיות קורות והצורה בה נגיב להן תקבע אם נקצור יבול עצום של פרחים עסיסיים או שנהרוג את הצמח.

התגובה הראשונה לכל בעיה שצצה בגידול חייבת להיות — להישאר רגועים!

להיות רגוע כשבעיות גידול צצות — זה מה שמבדיל מגדלים טובים למגדלים מעולים. תגובה מהירה מדי בעקבות פאניקה כמעט תמיד תזיק לצמחים. פתרונות לבעיות גידול, תמיד יבואו בעקבות זיהוי נכון של הבעיה ומציאת דרכי התמודדות באופן שקול ואחראי. כשצצות בעיות בגידול, זהו סדר הבדיקות שיש לעשות:

השקיית יתר:

השקיית יתר

  • כאשר מגדלים עם ציוד ודישון איכותי, רוב הבעיות שניתקל בהן נובעות מהשקיה לא נכונה, לרוב השקיית יתר. מגדלים מתחילים אוהבים מאוד לשהות בסט־אפ, וחלק מהעניין הוא השקיה מיותרת. אם אתם מגדלים על מצע אדמה, נשקה את הצמח לאט ובכמות מים גדולה כך שהאדמה תספוג היטב את המים ואת חומרי הדישון.
  • בהשקיה טובה %15%-10 ממי ההשקיה יצאו כנגר מתחתית העציץ. מטרת הנגר היא למנוע התרכזות מלחים על ידי שטיפה קלה של שאריות דשן מהשקיות קודמות.
  • בין השקיה להשקיה חשוב לתת לאדמה להתייבש היטב.
  • אם אתם מגדלים על מצע קוקו – פרלייט, מצע הגידול צריך להיות לח כל הזמן. אם אתם מגדלים בהידרו אתם לא אמורים לעשות טעויות של מתחילים.

זכרו: בגידול על מצע אדמה רוב בעיות הגידול ייפתרו על ידי השקיה נכונה: להשקות הרבה ולאט לאט, ולייבש את האדמה היטב בין השקיה להשקיה.

טמפרטורה גבוהה:

טמפרטורה

הבעיה השנייה הנפוצה ביותר בגידול קנאביס בישראל היא חום גבוה. טמפרטורות גבוהות יגרמו לקיפול העלים כלפי מעלה, בעיקר בעלים הגדולים יותר. צמח הקנאביס אוהב טמפרטורות של עד 29 מעלות, כאשר זנים עם גנטיקת סאטיבה דומיננטית יכולים לעמוד בטמפרטורות מעט גבוהות יותר. הקפידו על אוורור וקירור של החלל גידול.

מזיקים:

מזיקים

עש הטבק הוא מזיק נפוץ במיוחד שאפשר לזהות בקלות. כשמנערים צמח נגוע בעש הטבק, נראה מעין עננת אבק לבנה שזזה בחלל הגידול. עש הטבק נדבק גם למלכודות דבק וגם פשוט לראות אותו מסתתר בתחתית העלים. מזיק נפוץ נוסף בישראל הוא אקרית הקורים – שהיא קטנה מאוד, וכמעט ולא ניתן להבחין בה ללא זכוכית מגדלת. ניתן להשתמש במגוון תכשירים ופעולות מניעה כדי לשמור על הצמח ממזיקים.

חוסרי ועודפי דישון:

חוסרי דישון לא בהכרח נובעים ממחסור של חומר תזונה במצע הגידול או במי ההשקיה. ייתכן שהצמחים אינם יכולים לקלוט מינרלים ספציפיים בגלל עודף דשן ומלחים במצע הגידול, ריקבון שורשים או בעיות שורשים אחרות וחומציות לא מאוזנת. הקפידו על דישון מדויק ובדקו את חומציות המים בכל פעם שאתם משקים.

שלושת חוסרי התזונה הנפוצים ביותר בגידול קנאביס הם: קלציום (סידן), מגנזיום, וחנקן.

אלו הם הבעיות הנפוצות ביותר בגידול הקנאביס בישראל, הקפידו על השקייה, מדידה, ובקרה של הנוזלים, ותמיד חפשו אחר סימנים לא טובים שמופיעים על הצמח. הקפדה על הכללים תוכל לחסוך לכם המון זמן ואנרגיה יקרים. תוכלו להתייעץ עם חברי הפורום שלנו ולקבל תשובה לכל שאלה שתתקלו בה.

מתוך המדריך הישראלי לגידול קנאביס מאת יאיר רביב ופלג פסטיג

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 0

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות