ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish

אל תחפשו שם כיוון – 5 מדינות עם חוקי קנאביס שיכולים להרוג אתכם

שתפו את החברים

עבור אנשים שצורכים קנאביס על בסיס קבוע, חופשה במדינה בה חוקי קנאביס מאד מחמירים עשויה להיות קצת מבאסת, אבל האם היא באמת עשויה להסתיים במוות? הזוי אבל אפשרי, לפחות אם תיתפסו עם כמויות גדולות. היזהרו והישמרו לכם – הנה 5…

עבור אנשים שצורכים קנאביס על בסיס קבוע, חופשה במדינה בה חוקי קנאביס מאד מחמירים עשויה להיות קצת מבאסת, אבל האם היא באמת עשויה להסתיים במוות? הזוי אבל אפשרי, לפחות אם תיתפסו עם כמויות גדולות. היזהרו והישמרו לכם – הנה 5 המדינות עם חוקי הקנאביס המחמירים ביותר בעולם:

קנאביס הוא לא חוקי בישראל, זה נכון, אבל בינינו, מי לא הצליח למצוא פרח במשך ימים שלמים? או נענש בצורה מחמירה באמת על ידי המשטרה? יש לא חוקי ויש לא חוקי.

בניגוד לישראל ולמספר מדינות אחרות, בהן קנאביס הוא חומר לא חוקי ברמה שלא מדאיגה יותר מדי את הצרכנים, ישנן מדינות בהן החזקה פשוטה של ​​מריחואנה יכולה להוביל בן רגע לתקופת מאסר ממושכת, ובהן העונש על גידול הצמח או סחר בו יכול להסתיים אף בגזר דין מוות.

באופן מפתיע, מרבית המדינות בעלות חוקי הקנאביס הקשוחים ביותר מצויות דווקא באסיה. באותן מדינות קיימת מדיניות אכיפה קפדנית, והרשויות המקומיות לא תמיד מגלות סלחנות גם כלפי תיירים. גם שם, ממש כמו אצלנו – אי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש, ולכן עדיף מראש להכיר אותו.

שלא תגידו שלא אמרנו, הנה 5 המדינות בעלות חוקי הקנאביס המחמירים ביותר, מהן כל צרכן חכם ישאף להתרחק:

1. הפיליפינים – עונש מוות על גידול וסחר

אמנם היא נוטה להיות די סלחנית כלפי אלו שנתפסים על שימוש בפעם הראשונה, אבל כשזה מגיע לקנאביס, הפיליפינים היא ללא ספק אחת המדינות בהן קיימים חוקי קנאביס מחמירים מאד, בעיקר מאז עלה לשלטון הנשיא ‘רודריגו דוטרטה’ והכריז על המלחמה שלו בסוחרי הסמים. באוגוסט האחרון דווח כי שוטרים עוברים מבית לבית ומבצעים לתושבים בדיקות שתן לזיהוי קנאביס לפי ‘רשימה שחורה’ של צרכני קנאביס, ורק בשנה האחרונה מעל ל-7000 סוחרים נורו ברחוב ללא משפט וכ-100,000 אזרחים נעצרו .

שוטרים עוברים מדלת לדלת בחיפוש אחר סוחרים באוגוסט האחרון

בפעם הראשונה שתתפסו סביר להניח שתישלחו רק לעונש חובה של 6 חודשים במרכז גמילה סגור, אבל החל מהפעם השנייה צפוי לכם מאסר ממושך שמתחיל מתקופה מינימלית של 6 שנים ומגיע עד לכדי 15 שנים בקלות, גם ללא כמויות מאד חריגות או נסיבות של אלימות.

בצורה יוצאת דופן משאר המדינות שברשימה, בפיליפינים נחשבת עבירת הגידול לחמורה ביותר מבין עבירות הסמים בכמה וכמה דרגות. העונש בגין גידול קנאביס נע בין מינימום הכרחי של מאסר עולם לגזר דין מוות.

2. מלזיה – עונש מוות מעל 200 גרם
חוקי הסמים המחמירים של מלזיה בכלל לא משאירים לקנאביס הגדרה נפרדת לכשעצמו, אלא כוללים אותו תחת הקטגוריה של סמים מסוכנים. על פי החוק, שמיושם עד היום הלכה למעשה במקרים רבים, תפיסה של מעל 200 גרם של כל חומר בקטגוריה זו היא עילה לעונש מוות מיידי בתלייה.

תפיסת סמים במלזיה
תפיסת סמים במלזיה: עונש מוות לכל המעורבים

צריכה עצמית של קנאביס, אפילו בכמויות מגוחכות, וכן שתילה של זרע קנאביס באדמה (בבית או בחוץ) הן עבירות שיכולות להוביל למאסר עולם או לפחות לעונש המינימלי של כ-10 שנות מאסר, ואילו גידול של מספר צמחים בסדר גודל מעט גדול יותר גם הוא עבירה שיכולה להסתיים בגזר דין מוות.

3. ערב הסעודית – עונש מוות אחרי 3 פסילות
ערב הסעודית נחשבת למדינה שגוזרת הכי הרבה עונשי מוות על נאשמים בתיקי סמים ובעיקר במקרים של סחר בקנאביס, וזאת משום שהיא מחזיקה במערכת החקיקה השטוחה והפשוטה ביותר שלא חסה על אף נאשם, תייר או אזרח.

החוק המקומי בערב הסעודית קובע כי אדם הנתפס בפעם הראשונה עם קנאביס בכל כמות שהיא (גם גידול עצמי בהיקף קטן) יישלח מיד לעונש מאסר של 6 חודשים, ואילו בפעם השנייה הוא יישלח לעונש מאסר של 7 שנים. בפעם השלישית בה נתפס אותו אדם עם קנאביס, הוא יוצא להורג באופן מיידי לאחר משפט קצר, ומבלי הזדמנות לשנות את גזר דינו.

במקרים בהם נתפסים סוחרים עם כמויות גדולות של קנאביס, הרשויות מבצעות לפעמים זירוז של עונש המוות ונוקטות בו לאחר הפעם השנייה בלבד.

4. סינגפור – עונש מוות על 500 גרם

הודות לארכיטקטורה המרשימה, לתרבות המסחר העשירה ולרחובות המצוחצחים, נחיתה בסינגפור יכולה להרגיש קצת כמו כניסה אל העתיד, אבל בעתיד הזה, עישון ג’וינט יכול להכניס אתכם לכלא לעד 10 שנים, ולעלות על הדרך גם בקנס של כ-20,000 דולר.

סינגפור: עונש מוות לנתפסים עם מעל 500 גרם קנאביס

חוק ה-“שימוש לרעה בסמים” שתקף בסינגפור מגדיל את פערי הענישה כלפי צרכני קנאביס לעומת צרכני סמים אחרים, משום שהוא קובע שכל תפיסה של מעל 15 גרם הופכת אוטומטית לאישום בסחר, שגורר עונש מאסר מינימלי של שנתיים ללא תלות בנסיבות העבירה ועד 10 שנים בקלות.

החלק החמור ביותר של מערכת הענישה בסינגפור הוא החוק הקובע עונש מוות חובה לכל אדם שנתפס עם יותר מחצי קילו קנאביס. על עונש זה לא ניתן לערער, ובפועל מתרחשות במדינה בכל שנה הוצאות להורג של סוחרי קנאביס.

5. אינדונזיה – 4 שנות מאסר על ג’וינט
אינדונזיה היא מדינה נוספת שבה קנאביס מוגדר כבלתי חוקי באופן גורף. אפילו ג’וינט קטן יכול לשים אותך מאחורי סורגים למשך ארבע שנים, ואילו הכנסה או הוצאה של מריחואנה מחוץ לגבולות המדינה, בין אם במכוון או במקרה של “שכחתי שיש לי פרח במזוודה”,תגרור מאסר ודאי של בין חמש לחמש עשרה שנות מאסר.

סחר בקנאביס נחשב באינדונזיה לעבירה שניתן לגזור עליה גזר דין מוות בכיתת יורים, אך בפועל מרבית המקרים בהם נתפסים אנשים עם כמויות קנאביס גדולות מסיימים בעונשי מאסר ארוכים של בין 15 ל-20 שנה. בשונה ממדינות אחרות בהן מגיעים לעיתים תיקי סמים לפסיקה אחרת, באינדונזיה הולכים כל עברייני הסמים ישר לכלא.

החוקים הקפדניים של המדינה עודדו רבים מאזרחיה לפתוח בקמפיינים נגד הענישה החמורה, אך השלטון המקומי לא שש לשנות את דרכיו. עד שאינדונזיה תנקוט בצעדים להקלה בחוקי הקנאביס הנוקשים שלה, כדאי לכם לעשות בדיקה מקיפה בתיק טרם הכניסה למדינה או פשוט לא להגיע אליה בכלל.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 1

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

  1. נתנאל בירהואז |

    אין לי מה להגיד על זה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות