ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
thcp

THC פורטה – THCP, קנבינואיד חדש, חזק פי 30

שתפו את החברים

לפני שמתחילים לפנטז על סטלה חזקה פי 30, כדאי לדעת שהמחקר על הקנבינואיד החדש שהתגלה באיטליה, THCP, רק בחיתוליו וממילא תועלותיו של החומר, שיודע להיקשר לגוף בחוזק מיוחד, יופנו (אמורות לפחות) יותר לרפואה ופחות לצורכי היי צמח הקנאביס לא מפסיק…

לפני שמתחילים לפנטז על סטלה חזקה פי 30, כדאי לדעת שהמחקר על הקנבינואיד החדש שהתגלה באיטליה, THCP, רק בחיתוליו וממילא תועלותיו של החומר, שיודע להיקשר לגוף בחוזק מיוחד, יופנו (אמורות לפחות) יותר לרפואה ופחות לצורכי היי

צמח הקנאביס לא מפסיק לרתק ולספק הפתעות, לטובת המדענים, החולים, הסטלנים ובעצם האנושות כולה. עכשיו מתברר, שהצמח יכול לפתח רכיב שעוצמתו גבוהה פי 30 מזו של ה-THC המוכר.

הטטרהידרוקנאבינול בשמו המלא והארוך להחריד, או ה-THC, המרכיב הפסיכו אקטיבי העיקרי בקנאביס, בודד לראשונה כידוע כבר בשנת 1964, על ידי חתן פרס ישראל בכימיה פרופ’ רפאל משולם ושותפיו.

תפקידו של ה-THC הוא להגן על הצמח מפני אוכלי עשב וקרניים אולטרה סגוליות. בגוף האדם, הוא מפעיל את קולטני CB1 במערכת האנדוקנבינואידית, הממוקמים ברובם במערכת העצבים המרכזית. מלבד האפקט הפסיכו אקטיבי של הטטרהידרוקנאבינול, נמצא שיש למולקולה הזאת השפעה על שיכוך כאב, רגיעה, פתיחת תיאבון, מניעת בחילות ועוד. 

 

בן דוד חדש

ב-56 השנים שחלפו מאז התגלה ה-THC, בודדו כמה עשרות של קנבינואידים נוספים בצמח הקנאביס, לכל אחד תכונות והשפעות שונות וכולם ביחד אחראים למה שנקרא “אפקט הפמליה“.

עכשיו התגלה על ידי מדענים באיטליה, קנבינואיד שהוא קרוב משפחה שלו, אם תרצו, שמפגין יכולת להיקשר לקולטנים בגוף האדם, בעוצמה גבוהה בהרבה.   

החומר בודד מזן של קנאביס רפואי שפותח באיטליה, FM2 שמו. בנוסף ל-THCP,  בודד ממנו קנבינואיד חדש נוסף, CBDP, דודן של ה-CBD, (קנבידיול), הרכיב הידוע כנוגד דלקת, נוגד חמצון ונוגד עוויתות.

הרכיבים בודדו באמצעות ספקטרומטר מסה, מתקן המודד את היחס בין המטען למסה של חלקיקים טעונים, המשמש בתחום הכימיה האנליטית לזיהוי חומרים.

 

קנבינואיד-על

מחברי המחקר, שפורסם בירחון Nature, בדקו, בשלב זה במעבדה בלבד, את רמת ההשפעה של הרכיב החדש, באמצעות בחינת יכולתו להתקשר לקולטני הקנבינואידים במערכת העצבים בגוף האדם. הקולטנים הללו, שייכים כידוע למערכת האנדו-קנבינואידית, שתפקידה בגדול הוא להביא את הגוף לאיזון ומסדירה מנגנונים רבים, משינה ותיאבון ועד דלקתיות וכאב.

נמצא ש- THCP מתקשר לקולטנים בגוף בעוצמה הגבוהה פי 33, ממה שעושה ה-THC. ביחס לקנבינואיד אחר מאותה משפחה, THCV, הרכב החדש חזק יותר, אף פי 63. כלומר, כבר הבנתם, קנבינואיד- על.  

 

יתרון אטומי

תוצאות המחקר מראות לדברי ד”ר צ’ינזיה צ’יטי, מהמחלקה למדעים באוניברסיטת מודנה ורג’יו אמיליה, שהוביל אותו, שיש לרכיב החדש  תקשורת גבוהה יותר עם הקולטנים שבגוף האדם ומכיוון שכך השפעתו על הגוף ויעילותו הרפואית, יכולות להיות חזקות יותר.

לדבריו, נוכחות של רכיב כזה בצמח הקנאביס, יכולה להסביר השפעות של זנים, שנמצאו בהם ריכוזי THC נמוכים.

את התכונות הייחודיות של הרכיב החדש, אפשר כנראה להסביר במבנה שלו, השונה מזה של כ-150 הקנבינואידים שזוהו עד כה. בעוד שהאחרים מורכבים מ-5 אטומים, ב-THCP, יש 7 אטומים.

לדברי החוקרים, זו הפעם הראשונה שהתגלתה שרשרת מולקולארית ארוכה יותר מחמישה אטומים בקנבינואידים ממקור טבעי, מה שמחזק את התחושה שמדובר בתרכובת העוצמתית ביותר בצמח הקנאביס, שהתגלתה עד כה.

 

כיוון חדש

גילויו של החומר רב האון, יפנה אליו, יש להניח, את תשומת הלב של המחקר, שעד כה התמקד יותר בחקר ה-CBD. החוקרים מאמינים שהתגלית של-THC ונגזרותיו יש יכולת כה גבוהה של התקשרות לקולטנים בגוף, תוביל לכך שגם הפוטנציאל הרפואי שלהם ייחקר יותר לעומק.

כל זה יאפשר בעתיד לפתח מוצרי קנאביס המיועדים למטרות ספציפיות ומממוקדות. האחראים על המחקר מדגישים את הצורך במחקר נוסף על יתרונותיו של ה-THCP, שיוכל להוביל אולי לגילוי תרכובות נוספות בצמח, שטרם בודדו.

“יש עדיין קנבינואידים משניים בצמח, שיכולים להיות קשים לגילוי ולמחקר, אבל על ידי כך שנבודד את הרכיבים, נוכל להעריך את ההשפעות שעשויות להיות להם”, אמרה ג’יין ישמעאל, מבית הספר לרוקחות באוניברסיטת אורגון, בראיון בנושא ל-CNN. “מבחינת היסטורית, רבות מהתרופות שלנו נגזרות או מבוססות על רכיבים טבעיים. גילויים של תרכובות חדשות עם יכולת פעולה גבוהה, יתנו למדענים כיוון חדש”.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 1

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

  1. ליאור |

    סטלה פי 30? ניראלי אני אראה פיות ושדונים, ראבק אז לא אצטרך לצרוך אסיד מפעם לפעם.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות