ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
הקשר בין קנאביס לשפעת - איך הוא עוזר לנו בחורף?

הקשר בין קנאביס לשפעת – איך הוא עוזר לנו בחורף?

שתפו את החברים

שפעת היא אחת מהמחלות הנפוצות ביותר בעולם והיא תוקפת אותנו כמעט מדי חורף, ומלבד לקחת כדורים נגד חום או כאבי ראש אין לנו הרבה יותר מדי מה לעשות נגדה. האם לשימוש בקנאביס ישנה סגולה מרפאת או מונעת נגד מחלת השפעת…

שפעת היא אחת מהמחלות הנפוצות ביותר בעולם והיא תוקפת אותנו כמעט מדי חורף, ומלבד לקחת כדורים נגד חום או כאבי ראש אין לנו הרבה יותר מדי מה לעשות נגדה. האם לשימוש בקנאביס ישנה סגולה מרפאת או מונעת נגד מחלת השפעת ושלל הסימפטומים שלה, והאם הוא יכול להוות טיפול יעיל למחלה קלה ונפוצה זו כפי שהוא מהווה למחלות חמורות בהרבה ממנה?

קנאביס רפואי ידוע בתור טיפול טבעי ויעיל למגוון רחב של מכאובים, מחלות ומצבים רפואיים שמוגדרים חמורים, אך מהי סגולתו לעזור לנו להתמודד עם “זוטות” רפואיות כדוגמת השפעת הקלאסית שתוקפת אותנו בחורף?

ובכן, גם אם זה נשמע לכם מוזר ותמוה (מי חשב על עישון בזמן מחלה?), זו סוגיה ששווה בחינה, לא רק בפרקטיקה עבור צרכני קנאביס קבועים אלא גם עבור כל המתעניין באופן כללי בסגולותיו הרפואיות של הצמח.

קנאביס בחורף – עוזר נגד שפעת?

כדי לבחון את סוגיית הקנאביס והשפעת, שאולי אף הנה מוכרת לרבים מכם שצורכים קנאביס על בסיס קבוע ומתמודדים עם הנושא כבר מספר חורפים ברצף, יש קודם כל להבין כי השפעתו של הקנאביס על גוף האדם היא מאד כוללנית, ולא מסתכמת ב”סטלה” וראש טוב או מצב רוח מרומם.

השפעת הקנאביס על גופנו מגיעה דרך מערכת ביולוגית הקיימת בגופנו, כמו גם בגופם של מרבית היונקים האחרים על כדור הארץ, הנקראת המערכת האנדוקנאבינואידית. מערכת זו אחראית בעיקר על ויסות הורמונלי ששולט על תהליכים חיוניים רבים בגוף, בהם גם פעילותה התקינה של המערכת החיסונית.

מחקר מראה: 42% מצרכני הקנאביס הרפואי מפסיקים עם תרופות
גם בחורף – קנאביס יעיל ובטוח יותר מתרופות רבות

צריכת קנאביס, בעיקר על בסיס קבוע לטווח הארוך, יוצרת שינוי בויסות ההורמונלי ששולט על מערכת החיסון של הגוף ובכך מחזקת אותה ואת פעילותה השוטפת. השפעת הקנאביס משפרת את פעילותה של מערכת החיסון גם במניעה וגם בתקיפת מחלות, ותורמת באופן ישיר ליכולת הגוף להתמודד עם מכאובים “קלים” כמו שפעת.

לצד ההשפעה הכללית על מערכת החיסון, ישנן שתי השפעות משנה עיקריות עליהן אחראי הקנאביס שעוזרות גם הן בהתמודדות עם שפעת, גם במקרים קשים, בתנאי כמובן שצריכת הקנאביס נעשית בתצורת שמן או אידוי ולא עישון, למניעת גירוי בגרון.

השפעת המשנה הראשונה היא כמובן שיכוך כאבים. אין אדם שהיה חולה בשפעת ולא חווה כאבים או חולשת שרירים קריטית שגרמה לו להתרסק למיטה ולא לרצות לקום ממנה, ובמקרה של שפעת קשה כל מזור לכאבים אלו הוא פתרון ממשי לחלק גדול מהסבל. במקרה או שלא, אחת מסגולותיו החזקות ביותר של הקנאביס בהקשר הרפואי היא שיכוך כאבים ממוקדים או כלליים, וכאן מדובר בתרופה שמתאימה בדיוק למכה.

השפעת המשנה השנייה היא שיפור מצב הרוח וההרגשה הכללית, שהם אמנם מדד כללי ובקושי מדיד אך מקובל בעולם המחקר המודרני בהקשר של שימוש בקנאביס. ההרגשה של המחלה תחת השפעת הקנאביס היא מתונה יותר, בהקשר הפיזי והנפשי, ויותר קל להתמודד איתה.

קנאביס רפואי - תרופה מהטבע
בחורף הבא – זאת (לא) התרופה

יחד עם חיזוק מערכת החיסונית ויחד עם המאפיינים האנטי ויראלים ודלקתיים שיש לחומרים הפעילים בקנאביס כמו THC ו-CBD, השפעת הקנאביס המשולבת (בעיקר בצריכת שמן “מלא” עם “אפקט הפמליה”) היא אחת התרופות היותר טובות שיש לטבע להציע לחולי שפעת.

כמו כן, יכולתו של הקנאביס לעורר תיאבון ולגרום לגוף לרצות לצרוך חומרי תזונה ומים למרות ההרגשה הכללית של המחלה, בדרך כלל עוזרת “לסגור את הפינה” ולהחלים בצורה מלאה ומהירה יותר מאשר ללא השפעתו.

אז נכון, זה לא בדיוק תרופה לשפעת וכנראה שלא יעזור לכם למנוע הידבקות במחלה נפוצה זו בעתיד, אבל לפחות דעו לכם שעם קנאביס זה בדרך כלל עובר מהר יותר ובקלות יתרה.

איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 1

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

  1. ג'וליה |

    ללא ספק נכון וגם בדוק. (כל חורף אותו סיפור, מזל שיש קנאביס)

שינוי גודל גופנים
ניגודיות