ArabicDutchEnglishFrenchGermanHebrewRussianSpanish
קנאביס רפואי למחלות פרקים

“שאיפה אחת מהג’וינט, והכאבים נעלמו כמו קסם”

שתפו את החברים

כבר עשרות שנים שג’ובאנה עוסקת בתחביב האהוב עליה – ג’וגינג. למרות שהייתה כל חייה בכושר מצוין, לפתע החלה הידרדרות במצבה, שהתחילה בכאבים קלים אך לבסוף הביאה אותה למצב שלא יכלה לרוץ ואפילו לזוז יותר. לאחר שקיבלה אינספור תרופות מרשם שעשו…

כבר עשרות שנים שג’ובאנה עוסקת בתחביב האהוב עליה – ג’וגינג. למרות שהייתה כל חייה בכושר מצוין, לפתע החלה הידרדרות במצבה, שהתחילה בכאבים קלים אך לבסוף הביאה אותה למצב שלא יכלה לרוץ ואפילו לזוז יותר. לאחר שקיבלה אינספור תרופות מרשם שעשו לה רק נזקים, היא גילתה את הקנאביס, שבזכותו היא לאט לאט מצליחה לחזור לשגרת החיים הרגילה שלה. 

ג’ובאנה היא אשה בת 56 שהתחביב הגדול ביותר שלה מזה עשרות שנים הוא ג’וגינג. כל יום, במשך שנים רבות, היא אהבה לצאת ולרוץ בחוץ באוויר הפתוח.

לאחר שנים של כושר ואושר, בהן הייתה במצב מצוין ופיתחה את יכולותיה הספורטיביות לשיא, היא מספרת שיום אחד החלה הידרדרות במצבה. פתאום השרירים שלה החלו להיתפס, ואט אט הפך כל צעד שלה לסיוט.

קנאביס למחלות נוירפותיות
התחביב האהוב הפך לסיוט

לאחר שכבר לא הייתה ברירה, היא נאלצה להיבדק וגילתה כי היא חלתה במחלה נוירופתית התוקפת את המפרקים ומערכת העצבים ההיקפית. גם לג’ובאנה, כמו להמון מטופלים אחרים, הוצע מגוון גדול מאוד של תרופות מרשם שעשו לה רק נזקים, ומהר מאוד היא הבינה שהיא חייבת למצוא אלטרנטיבה.

מאז, כבר 5 שנים שהיא מטופלת בקנאביס רפואי ומספרת כיצד הקנאביס מעלים לה את כל הכאבים. ג’ובאנה הסכימה להתראיין במסגרת פרויקט ‘התרופה הירוקה’ של קאנה, ולספר לנו על הצמח המופלא שהחזיר לה את שגרת החיים שהיא כל כך אוהבת.

1. מהי ההתוויה בגינה את מטופלת בקנאביס רפואי?

“בשנת 2002, התחלתי לסבול מכאבי פרקים בכל הגוף. תחביב הג’וגינג שלי הפך עם הזמן לסיוט. למרות שהייתי בכושר של עשרות שנות ריצה, השרירים פתאום התחילו להיתפס לי והכאבים בפרקים הפכו להיות בלתי נסבלים”.

“התחלתי לסבול מכאבים בכל הגוף, כולל המפרקים הקטנים של אצבעות הידיים והרגליים, התכווצויות שרירים משתקות המלוות בתחושת עקצוץ, זרמים ונימול בכל הגוף, שהלכו והתגברו במיוחד בקור. כתוצאה מההידרדרות, איבדתי לחלוטין את התיאבון שלי, מצב הרוח שלי הפך להיות רע, המוטיבציה שלי ירדה לאפס והשינה שלי הפכה לגרועה מאוד”.

“בהתחלה, ניסיתי לשכנע את עצמי שהכאבים והשרירים התפוסים הם כתוצאה ממאמץ פיזי רב על הגוף, וניסיתי להתעלם מהם ולקוות שהם יעברו מעצמם, אבל ככל שחלף הזמן מצבי רק הלך והידרדר, ומאז אני לא יכולה לרוץ יותר”.

“בסופו של דבר ובלית ברירה, פניתי לרופא משפחה ונשלחתי לבדיקות שקבעו כי חליתי ב’פוליארתרלגיה’ ו’פולינוירופתיה’ – שתי מחלות עצבים היקפיות שתוקפות את מפרקי הגוף וגורמות גם לנזקים משניים רבים”.

2. איך נחשפת לטיפול בקנאביס?

“רצה הגורל, ובאותה התקופה פגשתי חבר מן העבר, פגוע פוסט טראומה שסיפר לי שהוא היה בטיפול תרופתי שהיה סיוט עבורו, ועל דעת עצמו החליט להפסיק את הטיפול ולהשתמש בקנאביס בלבד. באחד הביקורים שלי אצלו, הרגשתי מאוד לא טוב. כאבים מטורפים, שרירים תפוסים, נימול וכל מה שרק אפשר לדמיין, ופשוט לא יכולתי לזוז”.

“בעקבות הסבל הרב שתקף אותי באותו הרגע, הוא הציע לי לנסות קנאביס וטען שזה יעזור לי. לא הייתי בטוחה, אבל שאיפה אחת מהג’וינט פעלה כמו קסם ואט אט העלימה את הכאב”.

קנאביס רפואי למחלות דלקתיות
קנאביס רפואי – שאיפה אחת יכולה לעזור

“מפגש זה גרם לי להבין שהקנאביס הוא התרופה בשבילי. הרגשתי מצוין ולא היו לי שום תופעות לוואי. התחלתי לחקור ולחפש מידע על קנאביס באינטרנט, כי בכל זאת, יש לו שם של סם רע ומסוכן, ורציתי להיות בטוחה שאני עושה את הדבר הנכון”.

“חיפשתי, חקרתי ומצאתי המון מחקרים, מאמרים ועדויות של רופאים וחולים שסיפרו כמה הקנאביס עוזר, וכאשר הבנתי שהסמים שהרופאים מחלקים לי הם הרבה יותר מסוכנים מקנאביס, החלטתי להקים אתר הנקרא “אמהות בעד קנאביס“, ולשתף דרכו לעולם את הידע שצברתי”. 

3. תארי את התהליך שעברת עד לקבלת האישור, כולל רופאים, תרופות וטיפולים ניסיוניים

“לאחר הבדיקות ואבחון המחלה שלי, קיבלתי מגוון מרשמים לתרופות נרקוטיות, שמאוד לא רציתי לנסות בגלל ניסיון עבר רע עם תרופות וגם בגלל שאני טבעונית”.

“בין השנים 2005-2013 סבלתי מהמחלה שלי יחד עם כל תופעות הלוואי של תרופות המרשם שנתנו לי. לקחתי תרופות כמו: ‘סימבלתה’, ‘ארקוקסיה’, ‘פרקוסט’ ועוד. תוך כדי שאני סובלת מתופעות הלוואי של התרופות הללו, התחלתי לחקור מעט יותר לעומק על החומרים שהן מכילות, ולא רק שנחרדתי אלא שגם הבנתי שהן לא יעזרו למצב שלי”.

“מהמחקר שלי למדתי שהתרופות האלו ממכרות מאוד, ואם ממשיכים לעשות בהן שימוש יום יומי הן עלולות לגרום לנזקים בלתי הפיכים לאיברים פנימיים בגוף, כמו לדוגמא הכבד, הריאות והכליות. בשלב זה הבנתי שמהר מאוד אני חייבת למצוא לעצמי אלטרנטיבה אחרת לכל התרופות”.

“מכאן החל מאבק שכלל תחינות רבות לרופא המשפחה, פנייה למרפאת כאב שלא הסכימה לקבל אותי ומכתבים בלי סוף למשרד הבריאות, שכמובן נדחו בהמוניהם ללא תשובה”.

קנאביס במקום כדורים
הרופא הסכים – לא מומלץ עבורי טיפול באופיואידים

“לבסוף, הגעתי באופן פרטי לרופא מומחה שהסכים איתי שהתרופות אכן לא עושות לי טוב, ושהיות והמחלה שלי היא כרונית, לא מומלץ עבורי שימוש באופיואידים”. 

“בסופו של דבר, על פי המלצתו של אותו רופא מומחה הגעתי למרפאה של ד”ר תמר ישר, והיא הסכימה למלא בשבילי את טופס הבקשה לקנאביס רפואי”.

“כמובן שזה לא נגמר כאן, בהמשך היו כמובן מאבקים נוספים כמו ניסיון לפסול לי את הרישיון, ומאבקים ממשוכים על המינון המתאים עבורי – עניין שעדיין לא נסגר, ומאלץ אותי לקנות קנאביס בעצמי בשוק השחור בכל חודש”.

4. תארי את השיפור באורח החיים שלך מאז תחילת הטיפול בקנאביס

“הקנאביס שיפר את איכות חיי בצורה מאוד משמעותית, אני מתפקדת כרגיל, והכי חשוב זה שהמחלה באה לידי ביטוי רק כשהתרופה נגמרת ואין לי קנאביס. מתי שאני כן משתמשת בו, הכל נעלם כלא היה, כמו קסם”.

5. האם את מטופלת בקנאביס בלבד, או נוטלת תרופות נוספות במקביל?

“מאז שגיליתי את הקנאביס, אני לא נוגעת בשום תרופה אחרת”.

6. אילו עצות יש לך לתת לחולים שמנסים לקבל אישור?

“לצערי העצה היחידה שאני יכולה לתת לחולים היא לעמוד על זכותם לקבל את הטיפול שמשפר את מצבם, ולהמשיך לדרוש אותו, לא משנה כמה פעמים אומרים להם לא או פוגעים בהם בדרך”.

7. האם יצא לך לסבול הטרדה מצד המשטרה בקשר לתרופה?

“לשמחתי לא חוויתי באופן אישי פלישה משטרתית אל ביתי, אך אני בהחלט יכולה לתאר לעצמי איך אדם מרגיש כאשר הופכים אותו לעבריין ופולשים אל חייו הפרטיים באגרסיביות רק בגלל שהוא צורך קנאביס”.

8. איפה את חושבת שהיית כעת אילולא הרישיון לקנאביס?

“אני משוכנעת שאם לא הייתי נחשפת לקנאביס, מצבי היה היום רע מאוד. אני לא יודעת אם הייתי בכלל שורדת את המחלה ואת התרופות הקטלניות שנתנו לי”.

9. מה את חושבת על גידול קנאביס ביתי, והאם חשבת להתחיל לגדל בעצמך?

“הגיע הזמן לשים סוף לצביעות ולבורות. אני בעד שהמחוקק ינהג בחכמה ויוציא את הקנאביס מפקודת הסמים המסוכנים, ושכל אחד מעל גיל 18 יוכל לרכוש קנאביס כפי שרוכשים טבק, או לגדל אותו כפי שמגדלים נענע באדנית על החלון”.

הנזקים הבריאותיים שעלולים להיגרם לחולים בעקבות הרפורמה החדשה, אכן גורמים לי לחשוב על האפשרות לגדל את התרופה בעצמי. לצערי הרב קיימת תחושה שטובת החולים היא לא הכוח שמניע את משרד הבריאות ואת אנשי היחידה לקנאביס רפואי, מה שמעורר חוסר אמון מוחלט של החולים בגופים אלו”.

“בשורה התחתונה, קנאביס יכול להיות תחליף ידידותי ובלתי מזיק (ואפילו מועיל) לכל הרעל החוקי שנמכר בקיוסקים ובבתי המרקחת, ואני חושבת שצריכה להיות זמינות מלאה שלו לציבור”.

סיפורה של ג’ובאנה פורסם כחלק מפרויקט ‘התרופה הירוקה‘ של קאנה. מטופלים שמעוניינים לחשוף את סיפורם לקהל הרחב במטרה להעלות את המודעות הציבורית לטיפול רפואי בקנאביס, מוזמנים לפנות אלינו במייל (media@canna.co.il) או בהודעה לדף הפייסבוק שלנו.
איך זה גורם לכם להרגיש?
שתפו את החברים
תגובות: 1

כתובת הדוא״ל שלך לא תפורסם. שדות חובה מסומנים ב-*.

  1. עודד זמיר |

    הקנאביס הציל חיי…אוהב אותך בכל נפשי…הצמח הכי חכם בעולם… חד משמעית…לגליזציה עכשיו…

שינוי גודל גופנים
ניגודיות